Edmonton Oilers förlorade mot Dallas Stars
Arkivbild

Dallas besegrade Edmonton och toppar nu tabellen

Segern mot Edmonton på bortaplan innebär att Dallas nu är serieledare i NHL, en poäng före Colorado. Dallas vann med 4-3 (1-1, 2-0, 1-2). Edmonton ligger på sjätte plats i tabellen.

Segern var Dallas Stars sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Första perioden var jämn. Dallas inledde bäst och tog ledningen genom Matt Duchene efter 8.03, men Edmonton Oilers kvitterade genom Evander Kane efter 17.03. I andra perioden var Dallas starkast och gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Joe Pavelski och Roope Hintz. Efter 2.37 i tredje perioden ökade Dallas på till 1-4, återigen genom Roope Hintz.

Edmonton reducerade förvisso genom två mål av Sam Gagner, men närmare än 3-4 kom inte Edmonton.

Dallas Roope Hintz stod för tre poäng, varav två mål och Joe Pavelski gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Det här var Edmontons tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Dallas femte uddamålsseger.

Edmonton tar sig an Nashville i nästa match hemma lördag 4 november 20.00. Dallas möter Vancouver borta söndag 5 november 03.00.