Foto: Bildbyrån
Nyhet

ÖVERKÖRNINGEN: "Mycket som måste bli bättre"

ANNONS

Färjestad körde över serietvåan i den första perioden. Det stod 2-0 efter 40 sekunder - och 3-0 efter den första perioden. Tidigt i den andra perioden gjorde FBK dessutom både 4-0 och 5-0. Till slut blev det 7-3.
– Det blir en uppförsbacke direkt, konstaterar Luleåbacken Marcus Hardegård i Tv4.

Inför kvällen hade Luleå tagit poäng i 15 (!) raka grundseriematcher mot Färjestad. Då spände Färjestad musklerna och gick på knock direkt.

Serieledande Färjestad gick på knock i mötet med serietvåan Luleå, i den första perioden. Luleås målvakt Matteus Ward fick en mardrömsperiod och släppte in tre av tolv skott - och framför allt det tredje målet såg allt annat än otagbart ut.

– Det är en oerhört tung start. Det är mycket som måste bli bättre, konstaterade backen Marcus Hardegård i TV4.
– Vad är det? 40 sekunder och vi ligger under med 2-0. Det blir en uppförsbacke direkt. Vi försöker spela med pucken men vänder hem och vi fastnar. Förstakillen är inte tydlig nog. De får långa anfall…

Hardegård var dock allt annat än sigen på att ge upp.

– Det här blir ett karaktärstest. Nu får vi visa vad vi är gjorda av, säger Hardegård.

Men den andra perioden inleddes precis lika Färjestadsviktat som den första. David Tomášek, som inför matchen skrev på ett nytt tvåårskontrakt, gjorde 4-0. Innan sex minuter var spelade av mittakten hade också Axel Bergkvist gjort 5-0. Då valde tränaren “Bulan” Berglund att ta timeout - och byta ut Matteus Ward mot Joel Lassinantti.

Färjestad vann med 7-3.


TV: Han är Färjestads MVP

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL