Almtuna vann mot Djurgårdens IF
J20 Nationell

Tre poäng till Almtuna efter avgörande i slutperioden mot Djurgården

Almtuna vann hemma mot Djurgården i J20 Nationell norra herr med 2-1 (0-0, 1-1, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Almtuna avgjorde.

Filip Ekberg blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 9.32 in i tredje perioden.

Senast lagen möttes tog Djurgården en storseger med 8-3, men den här gången var det Almtuna som var starkare.

Den första perioden slutade 0–0. Efter 15.08 i andra perioden gjorde Djurgården 0-1 genom Linus Eriksson.

Med 4.30 kvar att spela av perioden kunde Albin Pedersen kvittera till 1-1 för Almtuna. 9.32 in i tredje perioden slog Filip Ekberg till framspelad av Albin Pedersen och Ludvig Mellgren och avgjorde matchen för Almtuna. Därmed hade laget vänt matchen.

Almtuna har tre segrar och två förluster och 16–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Djurgården har fyra vinster och en förlust och 19–11 i målskillnad. Det här var Almtunas sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens fjärde uddamålsförlust.

Almtuna ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Djurgården fortfarande leder serien, två poäng före Luleå.

I nästa omgång har Almtuna Timrå J20 borta i SCA Arena, fredag 3 november 18.00. Djurgården spelar borta mot Brynäs söndag 29 oktober 12.15.