Kungälvs IK förlorade mot Halmstad HF
J20 Region

Ryck i sista perioden avgjorde för Halmstad HF borta mot Kungälv

En jämn match mellan hemmalaget Kungälv och gästande Halmstad HF avgjordes först i tredje perioden. Då drog Halmstad HF ifrån och vann matchen i J20 Region syd herr med 4-2 (1-2, 1-0, 2-0).

Halmstad HF:s tränare Linus Sjösten tyckte till om matchen:

– Vi startar inte bra i första perioden och låter Kungälv bestämma i spelet. I andra höjer vi oss rejält och tar tag i taktpinnen, vi fortsätter med vår fart i tredje men det kändes inte säkert förens vi satte sista målet i tom bur, då kunde man andas ut lite.

Det här innebär att Halmstad HF nu har sex segrar i följd i J20 Region syd herr.

Kungälv startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Wilmer Gref och Tobias Nicklasson innan Halmstad HF svarade och gjorde 2-1 genom Hampus Pålsson. Efter 19.06 i andra perioden nätade Marius Fjell, framspelad av Filip Lidman och Emil Sahlin och kvitterade för Halmstad HF. I tredje perioden gjorde Halmstad HF 2-3 efter 3.33 genom Tim Bergström. Och med bara 55 sekunder kvar satte Emil Sahlin 2-4.

Emil Sahlin gjorde ett mål för Halmstad HF och spelade fram till två mål.

Kungälv har två vinster och tre förluster och 16–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Kungälv nu ligger på åttonde plats i tabellen, och Halmstad HF är på tredje plats.

I nästa match, tisdag 31 oktober, har Kungälv Olofström borta i HBM Arena 19.00, medan Halmstad HF spelar hemma mot Tingsryd 19.20.