Clemensnäs HC förlorade mot Kiruna IF
J20 Region

Kiruna vinnare mot Clemensnäs – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan hemmalaget Clemensnäs och gästande Kiruna i J20 Region norr A herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 1-0). Matchhjälte blev Svante Koivuniemi, som gjorde det avgörande målet 32 sekunder in i förlängningen.

Den första perioden slutade mållös. Kiruna startade andra perioden bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av William Mattsson-Pingi och Svante Koivuniemi. Clemensnäs reducerade och kvitterade till 2-2 genom Lucas Johansson och William Boström i tredje perioden. Det sista målet kom med 2.15 kvar att spela.

Kiruna kunde dock avgöra till 2-3 med 28 sekunder kvar av matchen genom Svante Koivuniemi.

Kirunas William Mattsson-Pingi stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här var Clemensnäs tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Kirunas tredje uddamålsseger.

Clemensnäs ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Kiruna är på andra plats.

I nästa omgång har Clemensnäs Boden hemma i Kopparhallen, torsdag 2 november 19.30. Kiruna spelar borta mot Lejon söndag 29 oktober 12.00.