Carolina Hurricanes vann mot Seattle Kraken
Arkivbild

Carolina vinnare mot Seattle – avgjorde i förlängningen

Carolinas väg till seger mot Seattle hemma i NHL blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Carolina avgöra till 3-2 (1-2, 0-0, 1-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte med bara tio sekunder kvar i förlängningen blev Martin Necas som gjorde det avgörande målet.

Seattle startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 0-2, genom mål av Oliver Bjorkstrand och Devin Shore innan Carolina svarade och gjorde 2-1 genom Martin Necas.

Andra perioden blev mållös. 15.36 in i tredje perioden slog Jesperi Kotkaniemi till på pass av Martin Necas och Brady Skjei och kvitterade för Carolina. I förlängningen tog det 4.50 innan Carolina också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Martin Necas, på pass av Tony DeAngelo.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Carolina med 17–21 och Seattle med 16–19 i målskillnad. Det här var Carolinas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Seattles andra uddamålsförlust.

Carolinas nya tabellposition är tredje plats, medan Seattle är på femte plats.