SDE HF förlorade mot IFK Täby HC
J18 Region

Tungt för SDE – Täby bröt fina vinstsviten

SDE har haft en stark period i J18 Region öst herr och inför matchen hemma mot Täby hade laget tagit fem raka segrar. På torsdagen tog det stopp och matchen i Stockhagens Ishall slutade 3-5 (1-1, 2-2, 0-2). Det var första förlusten sedan den 5 oktober för SDE.

Första perioden var jämn. Täby inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Viktor Westerlund efter 1.10, men SDE kvitterade genom Alexander Command i slutet av perioden. SDE tog ledningen med 2-1 genom Sam Kusuki efter 8.19 i andra perioden.

Efter 8.46 av perioden kunde Viktor Westerlund kvittera till 2-2 för Täby.

SDE gjorde 3-2 genom Leon Bjelkelöv Brunn efter 15.07.

Täby gjorde 3-3 genom Tage Edvardsson med 3.55 kvar att spela av perioden. I tredje perioden gjorde Täby 3-4 efter 10.38 genom Viggo Björck. Och med bara 24 sekunder kvar satte Viktor Westerlund avgörande 3-5.

Hattrick av Viktor Westerlund

Viktor Westerlund gjorde tre mål för Täby.

SDE har fyra vinster en förlust och 24–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Täby har tre vinster och två förluster och 22–19 i målskillnad.

SDE ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Täby ligger på fjärde plats.

Nästa motstånd för SDE är Huddinge. Täby tar sig an Sollentuna hemma. Båda matcherna spelas söndag 29 oktober 18.30.