Detroit Red Wings förlorade mot Seattle Kraken
Arkivbild

Efter fem raka segrar i NHL tog vinstsviten slut för Detroit

Matchen mellan hemmalaget Detroit och gästande Seattle slutade 4-5 (0-0, 1-3, 3-1, 0-1) efter förlängning. Därmed tog Detroits svit med fem raka segrar i NHL slut på onsdagen.

Jordan Eberle slog till 4.55 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 5-4-mål.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Detroit gjorde 1-0 genom Joe Veleno efter 1.07 i andra perioden.

Seattle vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3. 2.10 in i tredje perioden nätade Detroits Shayne Gostisbehere framspelad av Moritz Seider och Dylan Larkin och reducerade för Detroit.

Efter 4.38 slog Dylan Larkin till framspelad av Shayne Gostisbehere och Moritz Seider och kvitterade för Detroit.

Efter 10.26 gjorde Alex DeBrincat mål på pass av Dylan Larkin och Shayne Gostisbehere och gav Detroit ledningen.

Tre poäng av Dylan Larkin

Seattle kvitterade till 4-4 med 1.29 kvar att spela genom Jared McCann framspelad av Matty Beniers och Jordan Eberle.

I förlängningen tog det 4.55 innan Seattle också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Jordan Eberle, på pass av Jared McCann och Vince Dunn.

Dylan Larkin och Shayne Gostisbehere gjorde ett mål och två assist var för Detroit.

Det här var Detroits andra uddamålsförlust den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Seattle är på femte plats.

Detroit möter Winnipeg i nästa match hemma fredag 27 oktober 01.00. Seattle möter samma dag Carolina borta.