Vännäs vann mot Clemensnäs HC
J20 Region

Målfest när Vännäs krossade Clemensnäs i Vännäs Ishall

Vännäs hade inga problem med Clemensnäs i J18 Region norr herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8-1 (1-0, 3-1, 4-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Clemensnäs vann med 3-2.

– Över hela 60 minuter av matchen var det en stabil laginsats för segern. Bra spel både i försvarszon och i anfallszon. Utifrån hur det gick förra gången vi mötte dem, så var vi ödmjuka för uppgiften och var sjukt revanschsugna efter den orättvisa förlusten mot Björklöven. Clemensnäs fick inga farliga chanser och Hugo (målvakten) var stabil i kassen. Powerplay var mycket bra. Kul att vi producera mycket där också. Jag och ledarstaben var nöjda med insatsen, kommenterade Vännäs tränare Mikael Sigrén.

Vännäs startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 2.46 slog Albin Carlsson till framspelad av Isak Bergetoft och Henrik Viström. Efter 6.12 i andra perioden gjorde Vännäs 2-0 genom Robin Olsson.

Clemensnäs reducerade dock till 2-1 genom Hugo Dahlborg med 2.22 kvar att spela av perioden.

Fem poäng av Albin Carlsson

Vännäs gjorde dock två snabba mål och gick från 2-1 till 4-1, målen av Edvin Sohlberg och Isak Bergetoft. Vännäs fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Albin Carlsson, Edvin Sohlberg, Isak Bergetoft och Vilgot Rietz.

Vännäs Albin Carlsson stod för två mål och tre assists och Edvin Sohlberg gjorde två mål och ett målgivande pass.

För Vännäs gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Clemensnäs är på tionde plats.

I nästa omgång har Vännäs Luleå borta i Coop Norrbotten Arena, lördag 28 oktober 14.00. Clemensnäs spelar hemma mot Skellefteå fredag 27 oktober 19.00.