Surahammar vann mot HC Dalen
Hockeyettan

Surahammar vände underläge och vann

Surahammar låg under med två mål efter första perioden i hemmamatchen i hockeyettan västra mot Dalen. Men laget vände underläget, och vann, med 6-3 (0-2, 3-0, 3-1) i söndagens match i Surahallen.

Dalens tränare Daniel Josefsson:

– En match vi måste ta vara på ett bättre sätt efter att vi startar och gör en ganska bra första period. Då har vi kontroll. Sen faller lite för många ur strukturen och ödmjukheten i andra perioden. Då får de möjlighet att komma in i matchen, sedan är de bättre.

Dalen startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Hugo Rostedt och Daniel Bergqvist innan Surahammar svarade och gjorde 2-0 genom Eric Karlsson. Efter 16.33 i andra perioden nätade Marcus Lindström, på pass av Sebastian Ehrencrona och Emil Andersson och kvitterade för Surahammar.

Marcus Lindström gjorde dessutom 3-2 efter 19.05 framspelad av Karl Markström och Sebastian Ehrencrona.

Surahammar tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.26 genom Lukas Söderlund, och gick upp till 5-2 innan Dalen svarade.

6-3 blev det till slut för Surahammar.

Surahammars Sebastian Ehrencrona hade tre assists.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Surahammar med 18–18 och Dalen med 19–18 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Surahammar nu ligger på sjunde plats. Dalen är på femte plats.

I nästa match möter Surahammar Tranås borta och Dalen möter Skövde hemma. Båda matcherna spelas onsdag 25 oktober 19.00.