Djurgårdens IF vann mot Brynäs IF
J20 Nationell

Wilhelm Forsberg stor matchhjälte när Djurgården slog Brynäs

Djurgården tog till slut hem segern mot Brynäs i matchen hemma på Hovet på lördagen. Wilhelm Forsberg blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 18.50 in i tredje perioden. Matchen i J20 Nationell norra herr slutade 3-2 (1-0, 0-2, 2-0).

Brynäs tränare Victor Grönberg tyckte så här om matchen:

– En jämn, tajt match. Tycker vi blir bättre ju längre matchen lider. Extremt onödiga mål vi släpper in på slutet. Gäller för oss att ta frustrationen på rätt sätt och göra en bättre prestation imorgon mot aik.

Segern var Djurgårdens fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Djurgården inledde bäst och tog ledningen genom Wilhelm Forsberg efter 19.56, men Brynäs kvitterade genom Jonathan Karlsson i slutet av perioden. Brynäs gjorde också 1-2 efter 10.31 i andra perioden när Eric Hultgren slog till på pass av Mai Crnkic och Michal Svrcek. 5.33 in i tredje perioden slog Wilson Björck till framspelad av Loa Milfors och kvitterade för Djurgården.

Laget avgjorde matchen med 1.10 kvar att spela på nytt genom Wilhelm Forsberg assisterad av Arvid Bergström och Wilmo Andersson.

Det här var Djurgårdens tredje uddamålsseger den här säsongen.

För Djurgården gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Brynäs är på sjätte plats.

I nästa match, söndag 22 oktober, har Djurgården Almtuna hemma på Hovet 16.00, medan Brynäs spelar borta mot AIK 10.30.