Luleå vann mot Leksand
SDHL

Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Luleå mot Leksand

En jämn match mellan hemmalaget Luleå och gästande Leksand avgjordes först i tredje perioden, där Viivi Vainikka gjorde 1-0 och en minut senare även 2-0 för Luleå – i ett och samma boxplay. Luleå vann matchen i SDHL med 2-0 (0-0, 0-0, 2-0).

Därmed har Luleå vunnit åtta matcher i rad i SDHL.

Varken Luleå eller Leksand fick till det i avsluten i de två första perioderna.

I tredje perioden var Luleå starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Viivi Vainikka i mitten av perioden och avgjorde matchen. Båda målen kom i samma boxplay.

Luleå har en stark form med fem segrar och 29–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har två vinster och tre förluster och 13–14 i målskillnad.

Resultatet innebär att Luleå fortsätter toppa tabellen och Leksand ligger på sjätte plats i tabellen.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 22 oktober. Då möter Luleå Brynäs i Coop Norrbotten Arena 12.05. Leksand tar sig an Modo borta 12.00.