Leksand förlorade mot IK Oskarshamn

Straffseger för Oskarshamn borta mot Leksand

Oskarshamn vann en riktigt jämn match mot Leksand i SHL. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Nick Olesen för.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 4.21 in i andra perioden som Leksand tog ledningen genom Kalle Östman framspelad av Olle Alsing och Max Veronneau.

8.47 in i tredje perioden slog Hynek Zohorna till framspelad av Viktor Lodin och Nick Olesen och kvitterade för Oskarshamn.

Fjärde perioden blev mållös.

Tredje raka förlusten för Leksand

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Leksand med 13–9 och Oskarshamn med 8–13 i målskillnad. Det här var Leksands fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Oskarshamns tredje uddamålsseger.

Leksand ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Oskarshamn är på 14:e och sista plats.

Leksand möter Växjö i nästa match hemma lördag 21 oktober 18.00. Oskarshamn möter samma dag Modo Hockey hemma.

TV: De har varit SHL:s bästa målvakter