Luleå vann mot Färjestads BK

Stark seger för Luleå i toppmatchen mot Färjestad

Det var två topplag som möttes i SHL på torsdagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Luleå, som besegrade Färjestad med 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

Det här innebär att Luleå nu har fyra segrar i följd i SHL.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 3.17 in i andra perioden som Luleå tog ledningen genom Jonas Berglund på pass av Olli Nikupeteri och Oskari Laaksonen.

11.09 in i tredje perioden slog Marcus Nilsson till framspelad av Axel Bergkvist och Joel Kellman och kvitterade för Färjestad. I straffläggningen var det Luleå som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod David Lilja för.

Färjestad leder serien

Det här var Luleås andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Färjestads andra uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Luleå nu ligger på fjärde plats. Färjestad leder fortfarande serien, två poäng före Skellefteå.

I nästa match möter Luleå Skellefteå borta och Färjestad möter Frölunda hemma. Båda matcherna spelas lördag 21 oktober 18.00.

TV: Det bästa från Anton Forsbergs stormatch