AIK spelade lika mot Bik Karlskoga
HockeyAllsvenskan

Straffar avgjorde för Bik Karlskoga i bortasegern mot AIK

AIK mötte Bik Karlskoga borta i en match i Hockeyallsvenskan som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde bortalaget vinna med 4-3 (0-1, 2-2, 1-0, 0-0, 1-0). Theodor Pistek blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

AIK tog ledningen efter 19.56, genom Ole Einar Egeland Andersen assisterad av William Ignberg Nilsson och Filip Windlert. Efter 9.11 i andra perioden slog Jesper Kokkonen till, på pass av Jesper Norbäck och Stefan Milosevic och kvitterade för Bik Karlskoga.

AIK:s Oscar Nord gjorde 2-1 efter 9.46 framspelad av Richard Gynge och Daniel Muzito-Bagenda.

Bik Karlskogas Rikard Olsén gjorde 2-2 efter 15.44 framspelad av Henrik Larsson och Jesper Norbäck.

AIK:s Branden Troock gjorde 3-2 efter 17.04 på pass av Arvid Degerstedt och Tom Hedberg.

10.18 in i tredje perioden slog Henrik Larsson till framspelad av Jesper Kokkonen och Kalle Jellvert och kvitterade för Bik Karlskoga. I straffläggningen var det Bik Karlskoga som avgjorde till 3-4. Den avgörande straffen stod Theodor Pistek för.

Det här var AIK:s andra uddamålsförlust den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att AIK ligger på nionde plats medan Bik Karlskoga är på 13:e plats.

AIK möter Mora i nästa match hemma fredag 20 oktober 19.00. Bik Karlskoga möter samma dag Björklöven hemma.