Örebro Hockey J20 förlorade mot Färjestads BK
J20 Nationell

Noel Fransén sköt hattrick – seger för FBK J20 i toppmötet

Det var två topplag som möttes i J20 Nationell södra herr på onsdagen. Och det slutade med seger för Färjestad, som besegrade Örebro Hockey J20 borta med 5-4 (0-1, 2-2, 2-1, 1-0) efter förlängning.

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Örebro Hockey J20 är i fortsatt serieledning, och Färjestad på andra plats. En poäng skiljer nu lagen åt.

– Tight match där jag tycker att vi är det bättre laget över 60 minuter. En match vi borde vunnit men jag tycker att vi blir bestulna på vinsten med ett par riktigt tveksamma utvisningar, kommenterade Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren.

Jack Berglund blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 4.42 in i förlängningen.

Det här innebär att Färjestad nu har åtta segrar i följd i J20 Nationell södra herr.

Örebro Hockey J20 tog ledningen efter elva minuters spel, genom Lukas Sagranden på pass av Melvin Fernström och Alexander Zetterberg. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 3-2.

Hattrick av Noel Fransén

Örebro Hockey J20 gjorde 4-3 genom Svante Sjödin efter 4.59 i tredje perioden.

Färjestad kvitterade till 4-4 genom Noel Fransén med 48 sekunder kvar i perioden av matchen. I förlängningen tog det 4.42 innan Färjestad också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Jack Berglund.

Noel Fransén gjorde tre mål för Färjestad.

Det här var Örebro Hockey J20:s femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Färjestads fjärde uddamålsseger.

Lördag 28 oktober möter Örebro Hockey J20 SSK J20 borta 16.00 och Färjestad möter VIK Hockey J20 borta 14.00.