Mora vann mot Kalmar HC

Mora starkast i straffläggningen – vann hemma mot Kalmar

Det var jämnt hela vägen när Mora mötte Kalmar hemma i Hockeyallsvenskan. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Mora var kyligare i avsluten och vann med 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Markus Modigs för.

Kalmars tränare Viktor Tuurala om matchen:

– Å ena sidan är vi besvikna med att inte få med oss fler poäng, å andra sidan ligger vi under med 5 min kvar och bärgar i af en där. Vi har mycket vi kan ta med oss i prestationen, men får samtidigt vara missnöjda med att inte det resulterar i fler poäng.

Därmed har Mora vunnit fem matcher i rad i Hockeyallsvenskan.

Den första perioden slutade mållös. Det var först 7.54 in i andra perioden som Mora tog ledningen genom Kristoffer Gunnarsson assisterad av Måns Carlsson och Chad Yetman.

15.46 in i tredje perioden nätade Kalmars Markus Palmberg framspelad av Theoklis Theocharidis och Jeremias Lindewall och kvitterade för Kalmar. I straffläggningen var det Mora som avgjorde till 2-1. Den avgörande straffen stod Markus Modigs för.

Det här var Moras andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kalmars andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Mora är kvar på fjärde plats, och Kalmar stannar på tionde plats, i tabellen.

Fredag 20 oktober 19.00 spelar Mora borta mot AIK. Kalmar möter Djurgården hemma i Hatstore Arena lördag 21 oktober 18.00.