Surahammar förlorade mot Mariestad

Mariestads fina svit håller i sig efter 6-2 mot Surahammar

Mariestad är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Surahammar borta i Surahallen på onsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 2-6 (1-1, 1-2, 0-3) innebär att Mariestad nu har sex segrar i följd i hockeyettan västra, och är fortfarande obesegrat i år.

– En match som blir lite sönderryckt i dom 2 första perioderna pga flera matchstraff. Sedan dominerar vi 3:e perioden totalt och tar en stabil seger. 6 raka segrar är väldigt skönt och en riktigt bra start på serien, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander.

Första perioden var jämn. Mariestad inledde bäst och tog ledningen genom Andreas Axelsson efter 7.42, men Surahammar kvitterade genom Adam Karlsson i slutet av perioden. Surahammar gjorde också 2-1 efter 4.13 i andra perioden när Lukas Söderlund slog till på pass av Emil Andersson och Sebastian Tellström Jovicic.

Mariestads Manne Håkansson gjorde 2-2 efter 4.54 framspelad av Carl-Johan Gustavsson och Alex Fält.

Tre poäng av Anton Blomberg

Lucas Larsson gjorde dessutom 2-3 efter 10.52 på pass av Joel Thulin och Anton Blomberg.

Mariestad startade tredje perioden bäst och gick från 2-3 till 2-6 genom mål av Vincent Reimer, Andreas Thelander och Anton Blomberg och avgjorde matchen.

Anton Blomberg gjorde ett mål för Mariestad och spelade fram till två mål och Joel Thulin hade tre assists.

I tabellen innebär det här att Surahammar nu ligger på åttonde plats. Mariestad leder serien.

I nästa omgång har Surahammar Dalen hemma i Surahallen, söndag 22 oktober 16.00. Mariestad spelar hemma mot Tranås fredag 20 oktober 19.00.