Linus Eriksson.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Linus Eriksson får debutera för Djurgården

ANNONS

Djurgården tappar lagkaptenen Marcus Krüger till kvällens stormöte mot Brynäs.
I stället får 17-årige talangen Linus Eriksson debutera för Djurgården. 
Brynäs saknar också flera toppspelare till matchen. 

Under onsdagskvällen möts storklubbarna Brynäs IF och Djurgårdens IF för första gången i HockeyAllsvenskan. 

Då kommer båda lagen med ofullständiga trupper. 

Djurgården tappar sin storstjärna och lagkapten Marcus Krüger som inte kommer till spel mot Brynäs. I stället får Linus Eriksson, född 2006, hoppa in och debutera för Djurgården. Även junioren Melvin Wersäll spelar i kvällens match. 

Linus Eriksson har imponerat i Djurgårdens J20-lag med tio poäng på tolv matcher så här långt. I fjol gjorde han hela 57 poäng på 41 matcher för J18-laget. Eriksson har även varit framträdande för Sveriges juniorlandslag och i somras var han lagkapten för Småkronorna vid Hlinka Gretzky Cup. 

– En tvåvägsspelare som är stark på pucken. Han är duktig på att sätta upp sina lagkamrater, sade Djurgårdens J20-tränare Martin Linder Öst till Hockeysverige.se i artikelserien “Framtidens Stjärnor”

Brynäs saknar flera ledande spelare

Samtidigt kommer Brynäs också till kvällens match med flera avbräck i sin trupp. 

Brynäs saknar nämligen målvakten Anders Lindbäck samt toppforwards som Greg Scott och Linus Ölund. Även Oliver Tärnström saknas för Gävlelaget. 

19-årige forwarden Jonathan Karlsson kliver då upp i tredjekedjan för Brynäs i sin blott fjärde seniormatch för laget. Brynäs har även med två juniorer som är med i seniortruppen för första gången då både målvakten Kristers Steinbergs och backen Carl Sandström är med i truppen. Steinbergs som backupmålvakt till Damian Clara medan Sandström är uppsatt som extraspelare. 


TV: De borde ta över i HV71

Den här artikeln handlar om: