Kristianstad vann mot Troja/Ljungby
Hockeyettan

Kristianstad toppar tabellen efter seger mot Troja/Ljungby

Kristianstad är ny serieledare i hockeyettan södra efter hemmaseger med 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning mot Troja/Ljungby. Kristianstad leder serien en poäng före Halmstad. Troja/Ljungby ligger på sjunde plats i tabellen.

Segermålet för Kristianstad stod Filip Persson för efter bara 58 sekunder i förlängningen.

Det här innebär att Kristianstad nu har fyra segrar i följd i hockeyettan södra.

Första perioden var jämn. Kristianstad inledde bäst och tog ledningen genom Georg Weigelt efter 16.56, men Troja/Ljungby kvitterade genom Jesper Emanuelsson i slutet av perioden. Kristianstad gjorde 2-1 genom Jacob Grönhagen efter 7.58 i andra perioden.

Efter 19.12 av perioden kunde Emil Ekholm gjorde 2-2 för Troja/Ljungby. 16.59 in i tredje perioden slog Emil Ekholm till återigen på pass av Jesper Emanuelsson och gav laget ledningen för Troja/Ljungby.

Kristianstad kvitterade till 3-3 med 26 sekunder kvar att spela på nytt genom Georg Weigelt framspelad av Emil Öhrwall och Jacob Grönhagen.

TRE POÄNG AV JACOB GRÖNHAGEN

Laget avgjorde matchen med 1.02 kvar att spela genom Filip Persson assisterad av Kevin Wennström.

Troja/Ljungbys Jesper Emanuelsson stod för tre poäng, varav ett mål. Jacob Grönhagen gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Kristianstad.

Kristianstad har fyra segrar och en förlust och 18–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Troja/Ljungby har två vinster och tre förluster och 17–12 i målskillnad. Förlusten var Troja/Ljungbys andra uddamålsförlust.

Söndag 22 oktober 16.00 spelar Kristianstad borta mot Karlskrona. Troja/Ljungby möter Vimmerby borta i Arena Hansson Konsult & Konstruktion fredag 20 oktober 19.00.