BIK Karlskoga förlorade mot Örebro Hockey J18
J18 Region

Örebro Hockey J18 vann – efter Philip Larssons hattrick

Philip Larsson stod för tre mål när Örebro Hockey J18 vann mot BIK Karlskoga på bortaplan i J18 Region väst herr. Till slut blev det 6-1 (0-1, 4-0, 2-0). Övriga mål för bortalaget gjordes av Mikkel Eriksen, Elton Hermansson och Max Hultdin, målet för BIK Karlskoga gjordes av Viktor Nylén.

– Vi får en dålig start på matchen och har svårt att komma in i matchen under första perioden. Andra och tredje perioden tog vi tag i taktpinnen och för spelet resterande 40 minuter. Philip Larsson gör en bra match, är på rätt plats vid rätt tillfälle och sätter dit sina chanser, tyckte Örebro Hockey J18:s tränare Karl Kling, efter matchen.

Segern var Örebro Hockey J18:s fjärde på de senaste fem matcherna.

BIK Karlskoga tog ledningen efter elva minuters spel, genom Viktor Nylén assisterad av Linus Ericsson. Örebro Hockey J18 vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 1-0 till 1-4 i andra perioden. Örebro Hockey J18 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Max Hultdin och Philip Larsson.

Hattrick av Philip Larsson

Noterbart är att Philip Larsson gjorde tre mål för Örebro Hockey J18 och spelade dessutom fram till ett mål, Dante Josefsson-Westling hade tre assists och Mikkel Eriksen stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Örebro Hockey J18 ligger på andra plats i tabellen, och BIK Karlskoga är på sjunde plats.

Nästa motstånd för BIK Karlskoga är Färjestad. Örebro Hockey J18 tar sig an Strömsbro borta. Båda matcherna spelas torsdag 19 oktober 19.00.