Huddinge IK förlorade mot Nyköping
Hockeyettan

Nyköping vann lätt borta mot Huddinge

Nyköping vann på bortaplan mot Huddinge i hockeyettan östra med klara 6-1 (4-0, 1-0, 1-1).

Nyköping spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-4 genom två mål av Christian Axelsson, ett mål av Linus Malm och ett mål av Linus Lundström. Efter 18.53 i andra perioden slog Joel Myrberg Andersson till, på pass av John Moberg och Alexander Stensson och gjorde 0-5. Nyköping ökade ledningen till 0-6 genom Tim Thorsèn efter 1.12 i tredje perioden.

Alex Ek reducerade förvisso, men närmare än 1-6 kom inte Huddinge. Nyköping tog därmed en säker seger.

Christian Axelsson gjorde två mål för Nyköping och spelade fram till två mål, John Moberg hade tre assists och Linus Lundström stod för tre poäng, varav ett mål.

Huddinge har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fem spelade matcher. Nyköping har nio poäng.

Huddinge möter Segeltorp i nästa match borta onsdag 18 oktober 19.00. Nyköping möter samma dag Enköping hemma.