Columbus Blue Jackets vann mot New York Rangers

Boone Jenner tremålskytt i Columbus seger mot NY Rangers

Boone Jenner stod för ett hattrick när Columbus besegrade NY Rangers på hemmaplan med 5-3 (2-1, 2-0, 1-2) i NHL. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Justin Danforth och David Jiricek, målen för NY Rangers gjordes av Will Cuylle, Erik Gustafsson och Chris Kreider.

Det var första segern för Columbus, efter 2-4 mot Philadelphia i premiären.

Första perioden var jämn. NY Rangers inledde bäst och tog ledningen genom Erik Gustafsson efter bara 50 sekunder, men Columbus kvitterade genom Boone Jenner. Och Columbus hann också ta ledningen, genom samme Boone Jenner. I andra perioden var Columbus starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Boone Jenner och David Jiricek. Efter 10.53 av matchen kunde Will Cuylle göra 4-2 för NY Rangers.

Columbus ökade ledningen till 5-2 genom Justin Danforth efter 15.54 i tredje perioden.

NY Rangers reducerade dock till 5-3 genom Chris Kreider när bara en minut återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Nästa motstånd för Columbus är Detroit. NY Rangers tar sig an Arizona Coyotes hemma. Båda matcherna spelas tisdag 17 oktober 01.00.