Växjö Lakers HC vann mot Linköping HC
J20 Nationell

Växjö säkrade bonuspoängen på hemmaplan mot Linköping

Matchen i J20 Nationell södra herr mellan hemmalaget Växjö och gästande Linköping var oavgjord vid full tid, 3-3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Växjö spikade segerresultatet, 4-3 (0-0, 2-2, 1-1, 1-0). Matchhjälte blev Leo Isaksson, som gjorde det avgörande målet 45 sekunder in i förlängningen.

Linköping tog ledningen efter 20 minuters spel, genom Adam Aunes Johansson framspelad av Oscar Karlsson och Erik Brenkle. Efter 4.01 i andra perioden nätade Felix Lövgren, framspelad av Leo Isaksson och Joel Svensson och kvitterade för Växjö.

Joel Svensson gjorde dessutom 2-1 efter 14.06 på pass av Erik Burwall och Jacob Sagadin.

Linköpings Alexander Tell gjorde 2-2 efter 19.24 framspelad av Adam Aunes Johansson och Axel Bengtsson.

Efter 8.11 i tredje perioden gjorde Växjö 3-2 genom Anton Linde.

Med 1.26 kvar att spela av matchen kunde David Lindholm göra 3-3 för Linköping.

Växjö kunde dock avgöra till 4-3 med 15 sekunder kvar av matchen genom Leo Isaksson.

Linköpings Adam Aunes Johansson stod för tre poäng, varav ett mål. Joel Svensson gjorde ett mål och totalt tre poäng för Växjö.

Det här var Växjös sjunde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings sjunde uddamålsförlust.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Växjö på sjätte plats och Linköping på åttonde plats.

Växjö tar sig an Frölunda i nästa match borta onsdag 18 oktober 19.00. Linköping möter Frölunda borta söndag 15 oktober 16.00.