Örnsköldsvik HF förlorade mot Östersunds IK
J20 Region

Stark seger för Östersund i toppmatchen mot Ö-vik Hockey J20

Det var två topplag som möttes i J20 Region norr B herr på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Östersund, som besegrade Ö-vik Hockey J20 med 4-3 (2-1, 1-2, 0-0, 1-0) efter förlängning.

William Larsson stod för Östersunds avgörande mål 1.48 in i förlängningen.

Segern var Östersunds sjunde på de senaste åtta matcherna.

Ö-vik Hockey J20 tog ledningen efter fem minuters spel, genom Anton Skogetun på pass av Carl Lindmark Porter.

Östersund kvitterade till 1-1 efter 6.46, när Dennis Bergsten hittade rätt.

Laget tog också ledningen efter 12.15, när Simon Engström fick träff assisterad av William Larsson och Adam Magnusson.

Ö-vik Hockey J20 kvitterade till 2-2 efter 20.35, när Carl Lindmark Porter slog till framspelad av Anton Skogetun.

Ö-vik Hockey J20 gjorde 3-2 genom Alex Mani Sveinsson efter 19.45 i andra perioden.

Efter 20.00 av perioden kunde Felix Jegander kvittera till 3-3 för Östersund. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 1.48 innan Östersund också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev William Larsson.

Det här betyder att Ö-vik Hockey J20 är kvar på tredje plats, och att Östersund fortfarande leder serien.

Lagen möts igen i Skyttishallen, söndag 15 oktober 12.00.