Kiruna IF vann mot Vännäs HC
Hockeyettan

Marcus Runnkvist sköt Kiruna till övertidsseger mot Vännäs

Matchen mellan Kiruna och Vännäs i hockeyettan norra slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Kiruna avgöra till 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0). Matchhjälte blev Marcus Runnkvist, som gjorde det avgörande målet med bara 44 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Segern var Kirunas fjärde på de senaste fem matcherna.

Kiruna tog ledningen efter 12.07, genom Alexander Rotmalm assisterad av Hugo Alatalo och Viljani Kupiainen. Efter 4.22 i andra perioden nätade Felix Hälldahl, framspelad av Liam Normann och Liam Lindström och kvitterade för Vännäs.

Kirunas Jacob Hansson-Geidon gjorde 2-1 efter 13.58 på pass av Daniel Bäckström och Mattias Mustonen.

1.19 in i tredje perioden slog Axl Johansson till framspelad av Anton Hammargård och Marwin Wedemo Nordkvist och kvitterade för Vännäs.

13.55 in i perioden nätade Kirunas Teemu Siironen på pass av Mattias Mustonen och Felix Fjällkeborn och gav laget ledningen för Kiruna.

Efter 16.10 slog Liam Normann till på pass av Liam Lindström och Johan Lidman och kvitterade för Vännäs.

I förlängningen tog det 4.16 innan Kiruna avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Marcus Runnkvist, på pass av Viljani Kupiainen och Mattias Mustonen.

Noterbart är att Kirunas Mattias Mustonen hade tre assists.

Det här var Kirunas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Vännäs andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Vännäs ligger på sjunde plats i tabellen, och Kiruna är på tredje plats.

Kiruna möter Clemensnäs i nästa match hemma söndag 15 oktober 16.00. Vännäs möter samma dag Kalix borta.