Björklöven vann mot Kiruna IF
J20 Region

Björklöven utklassade Kiruna på hemmaplan

Björklöven dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Kiruna i J20 Region norr A herr med hela 11-2 (2-0, 3-1, 6-1).

– Stabil insats, framförallt med tanke på den korta vilan mellan matcherna. Tycker vi maler ner dem vilket märks i sista perioden. Cred också till de J18 killar som kliver upp idag och tar för sig, tyckte Björklövens tränare Elias Keuter, efter matchen.

I och med detta har Björklöven fyra raka segrar i J20 Region norr A herr.

I början av matchen var Björklöven starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Sigge Jonsson och Bruno Osmanis. Björklöven var långt ifrån nöjt där. Björklöven hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.24 genom Benjamin Dahlén, och gick upp till 4-0 innan Kiruna svarade.

Segern skrevs till slut till 5-1 för Björklöven. Björklöven tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.35 genom Eddie Olsson Fjällström, och gick upp till 9-1 innan Kiruna svarade.

Slutresultatet blev 11-2 i Björklövens favör.

William Bergström Viksten gjorde två mål för Björklöven och två målgivande passningar och Benjamin Dahlén stod för ett mål och två assists.

Björklöven har nu tolv poäng efter fyra spelade matcher, medan Kiruna har sex poäng efter tre matcher.

Björklöven tar sig an Kiruna i nästa match borta lördag 21 oktober 18.00. Kiruna möter Vännäs borta söndag 15 oktober 14.00.