Leksand vann mot Djurgårdens IF
J20 Nationell

Leksand avgjorde i förlängningen mot Djurgården

Matchen mellan Leksand och Djurgården i J20 Nationell norra herr slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte 41 sekunder in i förlängningen blev Dennis Altörn som satte det avgörande målet.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen genom Andro Kaderli efter 6.18, men Djurgården kvitterade genom Wilmo Andersson. Och Djurgården hann också ta ledningen, genom Axel Wenner. Efter 5.21 i andra perioden slog Philip Fankl till, på pass av Zaki Crookes och Erik Olhans-Lind och kvitterade för Leksand. Laget avgjorde matchen med -1.19 kvar att spela genom Dennis Altörn assisterad av Erik Olhans-Lind och Lucas Nordström.

Leksand har två segrar och tre förluster och 12–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Djurgården har tre vinster och två förluster och 17–11 i målskillnad. Det här var Leksands tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens tredje uddamålsförlust.

För Djurgården gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Leksand är på åttonde plats.

Lördag 14 oktober 12.00 möts lagen igen, med Leksand som hemmalag.