Valbo J18 förlorade mot Leksands IF
J18 Region

Leksand upp i topp efter seger mot Valbo J18

Leksand är nu serieledare i J18 Region väst herr efter seger, 1-11 (0-3, 1-5, 0-3), borta mot Valbo J18. Leksand leder serien två poäng före Brynäs. Valbo J18 ligger på elfte plats i tabellen.

Leksand har därmed fem raka segrar. Valbo J18 däremot har sju raka förluster.

Leksand spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Jonas Lagerberg-Hoen, Viktor Skoglund och Lukas Schünzel. Leksand var långt ifrån nöjt där. Leksand var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-5 och ställningen efter två perioder var 1-8.

Hattrick av Melvin Novotny

Leksand fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-1. Målen i sista perioden gjordes av Melvin Novotny, som gjorde två mål, och Jonas Lagerberg-Hoen.

Måns Dufva gjorde två mål för Leksand och spelade dessutom fram till tre mål, Lukas Schünzel stod för fyra poäng, varav två mål, Jonas Lagerberg-Hoen gjorde två mål och ett assist ochMelvin Novotny gjorde tre mål för.

Söndag 15 oktober spelar Valbo J18 borta mot Falu IF 12.45 och Leksand mot Brynäs hemma 16.30 i Tegera Arena.