Karlskrona HK förlorade mot HC Vita Hästen
J18 Region

Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Vita Hästen

Matchen mellan Karlskrona och Vita Hästen i NKT Arena slutade 2-3 (0-0, 1-0, 1-2, 0-1) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Vita Hästen. Laget hade före torsdagens bortamatch fem förluster i rad i J18 Region syd herr.

Isak Kolsbo slog till 3.33 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 18.37 in i andra perioden som Karlskrona tog ledningen genom Ville Nyberg på pass av Olle Sandell och Filip Thored.

2.44 in i tredje perioden slog Isak Kolsbo till på pass av Noah Kolsbo och Edgar Klavins och kvitterade för Vita Hästen.

Efter 7.49 nätade Isak Kolsbo återigen framspelad av Noah Kolsbo och gav Vita Hästen ledningen.

16.26 in i perioden nätade Karlskronas Ville Nyberg ännu en gång och kvitterade för Karlskrona.

I förlängningen tog det 3.33 innan Vita Hästen avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Isak Kolsbo, framspelad av Noah Kolsbo och Edgar Klavins.

Noterbart är att Vita Hästens Noah Kolsbo hade tre assists och Isak Kolsbo gjorde tre mål.

Karlskrona har två vinster och tre förluster och 15–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vita Hästen har en vinst och fyra förluster och 6–18 i målskillnad. Det här var Karlskronas andra uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Karlskrona nu ligger på åttonde plats i tabellen, och Vita Hästen är på tionde plats.

Karlskrona tar sig an Rögle i nästa match hemma söndag 15 oktober 17.20. Vita Hästen möter samma dag 15.00 Frölunda hemma.