Växjö Lakers HC förlorade mot Malmö
J20 Nationell

Malmö starkast i straffläggningen – vann borta mot Växjö

Det var jämnt hela vägen när Växjö mötte Malmö hemma i J20 Nationell södra herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Bortalaget var kyligare i avsluten och vann med 6-5 (3-3, 0-0, 2-2, 0-0, 1-0). Mats Bakke Olsen blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

I första perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 3-3 efter en perioders spel.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra perioden. Perioden slutade 0-0 och resultatet var 3-3 efter två perioders spel.

Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 5-5 efter tre perioders spel.

Fjärde perioden blev mållös.

Noterbart är att Mats Bakke Olsen gjorde tre mål för Malmö och ett assist, Oskar Kind Bakkevig hade tre assists och Hjalte Kruse Thomsen stod för tre poäng, varav två mål. Jonathan Larsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Växjö.

Växjö har en vinst och fyra förluster och 18–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmö har två vinster och tre förluster och 22–22 i målskillnad.

Resultatet innebär att Växjö ligger kvar på sjätte plats och Malmö på sjunde plats i tabellen.

I nästa omgång har Växjö Frölunda hemma i Växjö Ishall, tisdag 10 oktober 19.00. Malmö spelar hemma mot SSK J20 fredag 13 oktober 19.00.