Falu IF vann mot Strömsbro
J18 Region

Falu IF vann mot Strömsbro – trots underläge

Inför sista perioden var Strömsbro i ledningen med 3-2 i Lugnets Ishall. Men Falu IF vände och vann. Till slut blev det 5-3 i matchen i J18 Region väst herr.

Strömsbro startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Aljaz Gregoric och Wilmer Björk Eriksson innan Falu IF svarade och gjorde 2-1 genom Joel Hällblad. Efter 6.11 i andra perioden slog Joel Hällblad till ännu en gång, på pass av Neo Andersson och Charlie Forslund och kvitterade för Falu IF.

Strömsbros Martin Bizjak gjorde 2-3 efter 15.18 framspelad av Sergejs Avotins och Wilmer Björk Eriksson.

Falu IF gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-3 till ledning med 5-3. Det sista målet kom med 16 sekunder kvar av matchen.

Noterbart är att Joel Hällblad gjorde två mål för Falu IF och ett målgivande pass och Charlie Forslund stod för ett mål och två assists.

Falu IF stannar därmed på nionde plats, och Strömsbro på tionde plats, i tabellen.

Falu IF tar sig an Brynäs i nästa match borta söndag 8 oktober 15.30. Strömsbro möter samma dag 16.30 Färjestad hemma.