Forshaga förlorade mot Tranås
Hockeyettan

Markus Ruuskanen matchhjälte när Tranås vann mot Forshaga

Tranås tog till slut hem segern mot Forshaga i matchen borta i Ängevi Ishall på onsdagen. Markus Ruuskanen blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 17.19 in i tredje perioden. Matchen i hockeyettan västra slutade 3-4 (2-1, 1-1, 0-2).

Det var andra raka för Tranås, efter 10-1-segern mot Falu IF i premiären.

Forshaga började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 28 sekunder slog Linus Skager till.

Tranås kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.09 slog George Diaco till framspelad av Oscar Gustafsson och Markus Ruuskanen.

Forshaga tog ledningen på nytt efter 19.42, när Jakob Ringsby hittade rätt på pass av Filip Olsson.

Forshaga gjorde 3-1 genom Tobias Björklund efter 10.33 i andra perioden.

Tranås reducerade dock till 3-2 genom Viktor Nilsson-Westlund med 2.44 kvar att spela av perioden. 10.11 in i tredje perioden slog Erik Brissle till på pass av Markus Magnusson och kvitterade för Tranås.

Efter 17.19 nätade Markus Ruuskanen framspelad av Markus Magnusson och Casper Andersson och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen.

Forshaga tar sig an Falu IF i nästa match hemma lördag 7 oktober 16.00. Tranås möter Dalen hemma söndag 8 oktober 16.00.