Frölunda förlorade mot Malmö
J20 Nationell

Malmö utklassade Frölunda på bortaplan

Malmö fick rejäl utdelning när laget vann på bortaplan mot Frölunda i J20 Nationell södra herr med 6-1 (1-0, 2-0, 3-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Frölunda vann med 2-4.

Malmö tog ledningen efter 17.23, genom Filip Sitar på pass av Freddie Larsson och Daniel Alexander Jencko. I andra perioden var Malmö starkast och gick från 0-1 till 0-3 genom mål av Daniel Alexander Jencko och Filip Sitar. 11.14 in i tredje perioden nätade Malmös Freddie Larsson framspelad av Filip Sitar och ökade ledningen för Malmö.

11.29 in i perioden slog Casper Nässén till på pass av Felix Granath och Teodor Forssander och reducerade för Frölunda. Fler mål än så blev det inte för Frölunda.

Efter 13.52 slog Daniel Alexander Jencko till ännu en gång framspelad av Freddie Larsson och ökade ledningen för Malmö.

Efter 17.39 nätade Wille Magnertoft på pass av Daniel Alexander Jencko och Marius Kring Andersen och ökade ledningen för Malmö. Det fastställde slutresultatet till 1-6.

Daniel Alexander Jencko och Filip Sitar gjorde båda två mål och två assist för Malmö.

Frölunda har tre vinster och två förluster och 15–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmö har två vinster och tre förluster och 22–19 i målskillnad.

Malmö ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Frölunda är på tredje plats.

I nästa omgång har Frölunda Rögle borta i Akademihallen, lördag 7 oktober 15.00. Malmö spelar borta mot Växjö söndag 8 oktober 12.00.