Malmö förlorade mot Örebro Hockey J20
J20 Nationell

Straffseger för Örebro Hockey J20 borta mot Malmö

Örebro Hockey J20 vann en riktigt jämn match mot Malmö i J20 Nationell södra herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där bortalaget var starkare och vann med 5-4 (1-1, 1-2, 2-1, 0-0, 1-0). Melvin Fernström blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren:

– Svag match från vår sida samtidigt som Malmö gör det bra mot oss. Starkt att komma tillbaka och vända matchen men naturligtvis tråkigt att tappa 3 poäng så sent.

Första perioden var jämn. Örebro Hockey J20 inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Jack Bodin efter 1.46, men Malmö kvitterade genom Oskar Kind Bakkevig efter 16.26. Malmö startade också andra perioden starkast. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Oskar Kind Bakkevig och Daniel Badinka innan Örebro Hockey J20 svarade och gjorde 3-2 genom Svante Sjödin. 11.01 in i tredje perioden slog Melvin Fernström till framspelad av Kalle Carlsson och Svante Sjödin och kvitterade för Örebro Hockey J20.

Efter 16.57 slog Edwin Sandahl till på pass av Liam Danielsson och gav Örebro Hockey J20 ledningen.

Malmö kvitterade till 4-4 med 17 sekunder kvar att spela på nytt genom Oskar Kind Bakkevig assisterad av Dominik Badinka och Filip Sitar.

I straffläggningen var det Örebro Hockey J20 som avgjorde till 4-5. Den avgörande straffen stod Melvin Fernström för.

Noterbart är att Örebro Hockey J20:s Melvin Fernström stod för tre poäng, varav två mål. Oskar Kind Bakkevig gjorde tre mål för Malmö.

Det här var Malmös andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Örebro Hockey J20:s andra uddamålsseger.

Resultatet innebär att Malmö ligger kvar på nionde plats och Örebro Hockey J20 på tredje plats i tabellen.

Malmö tar sig an Färjestad i nästa match hemma söndag 1 oktober 12.30. Örebro Hockey J20 möter samma dag 12.00 Rögle borta.