Frölunda vann mot IK Oskarshamn
J20 Nationell

Frölunda upp i topp efter seger mot Oskarshamn

Frölunda är nu serieledare i J20 Nationell södra herr efter seger, 6-4 (3-1, 2-1, 1-2), hemma mot Oskarshamn. Frölunda leder serien tre poäng före Södertälje. Södertälje har dock tre matcher mindre spelade. Oskarshamn ligger på åttonde plats i tabellen.

Oskarshamn tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Calle Karlsson assisterad av Joel Jonsson och Liam Svensson.

Frölunda kvitterade till 1-1 efter 7.35, när Cyril-Jack Pont slog till på pass av Teodor Forssander och Kristian Kostadinski.

Laget tog också ledningen efter 8.28, genom Teodor Forssander framspelad av Oskar Zingmark och Karl Sterner.

Frölunda gjorde 3-1 efter 19.28, när Max Markhede hittade rätt framspelad av Kristian Kostadinski och Johan Pålsson.

Efter 7.22 av perioden kunde Borna Kopac göra 3-2 för Oskarshamn.

Frölunda gjorde dock två snabba mål i andra perioden och gick från 3-2 till 5-2, målen av Edvin Ahlstedt och Oscar Pantzare. Frölunda ökade ledningen till 6-2 genom Elias Kumlin efter 1.48 i tredje perioden.

Viggo Söderberg och Joel Jonsson reducerade förvisso, men närmare än 6-4 kom inte Oskarshamn. Frölunda tog därmed en säker seger.

Teodor Forssander gjorde ett mål för Frölunda och två målgivande passningar.

Frölunda har tre segrar och två förluster och 16–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Oskarshamn har en vinst och fyra förluster och 21–32 i målskillnad.

Nästa motstånd för Frölunda är Malmö. Lagen möts onsdag 4 oktober 19.00 i Frölundaborg. Oskarshamn tar sig an Växjö borta lördag 30 september 14.00.

01:00 Boston Bruins - Florida Panthers NHL