BIK Karlskoga förlorade mot Brynäs IF
J18 Region

Gustav Hillström het – när formstarka Brynäs J18 vann igen

Brynäs är svårslaget i J18 Region väst herr. Mot BIK Karlskoga borta i Nobelhallen på torsdagen blev det seger igen. Laget vann med 6-3 (4-2, 2-0, 0-1) och har nu fyra segrar i rad.

BIK Karlskogas tränare Markus Karlsson:

– Kommer ut bra, men över 60 minuter håller vi inte tillräckligt hög lägsta nivå för att vinna, tar för många onödiga utvisningarna som straffar oss energi och målmässigt! Nu handlar det om att lära och gå vidare, fokusera på Valbo hemma, innan dess bra kvalité i träningen!

Brynäs var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-4.

I andra perioden var Brynäs starkast och gick från 2-4 till 2-6 genom mål av Gustav Hillström och Lukas Rosander. 6.30 in i tredje perioden nätade BIK Karlskogas Viktor Nylén framspelad av Douglas Sättermann och reducerade för BIK Karlskoga. Fler mål än så blev det inte för BIK Karlskoga.

Fyra poäng av Gustav Hillström

Noterbart är att Gustav Hillström gjorde två mål för Brynäs och spelade fram till två mål och Leo Sundqvist stod för tre poäng, varav två mål.

För tabellens utseende betyder det här att BIK Karlskoga ligger på åttonde plats medan Brynäs har förstaplatsen.

BIK Karlskoga tar sig an Valbo J18 i nästa match hemma söndag 1 oktober 13.00. Brynäs möter samma dag 14.00 VIK Hockey hemma.