Steven Stamkos.
Foto: Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports
NHL

Steven Stamkos besvikelse – inga kontraktssamtal: “Hade inte förväntat mig det”

ANNONS

Steven Stamkos kontrakt med Tampa Bay Lightning löper ut nästa år. 
Men enligt honom har klubben inte hållit ett enda samtal med honom att förlänga avtalet. 
– Om jag ska vara helt ärlig så är jag besviken – jag hade inte förväntat mig att vi inte skulle prata om det alls, säger Stamkos. 

Snart går Steven Stamkos in i sin elfte raka säsong som lagkapten för Tampa Bay Lightning men det riskerar då att bli en säsong av osäkerhet.

Stamkos kontrakt med “Bolts” löper nämligen ut nästa år och på en pressträff under onsdagen berättar stjärnan att klubben inte har hållit en enda kontraktsförhandling med honom – mot hans egen önskan. 

– Om jag ska vara helt ärlig så är jag besviken över bristen av samtal om ett nytt kontrakt. I slutet av förra säsongen så uttryckte jag en önskan om att få något klart innan träningslägret skulle börja. Vi har inte haft en enda konversation om det än, säger Stamkos. 

33-åringen skrev sitt senaste kontrakt 2016 där han har en årslön på 8,5 miljoner dollar (cirka 93,8 miljoner kronor). Nu menar centern att han gärna har ett nytt kontrakt på plats så snart som möjligt. 

– Jag är redo att diskutera när som helst. Jag hade inte förväntat mig att vi inte skulle prata om det alls.

Steven Stamkos: “Vill avsluta karriären i Tampa Bay”

Stamkos är en av Tampa Bays största spelare genom tiderna då han har gjort 515 mål och 1 056 matcher vilket är mest i klubbens historia. Han har också spelat 1 003 matcher för Lightning och behöver endast göra 35 matcher för att passera Vincent Lecavalier som klubbens meste spelare genom tiderna. 

– Jag sade samma sak efter förra säsongen också. Jag älskar att spela här och jag skulle vilja förlänga mitt kontrakt så att jag avslutar min karriär här, men det kan inte jag styra. Jag kan inte skriva kontraktet helt på egen hand, säger Stamkos. 

Steven Stamkos ledde “Bolts” till dubbla Stanley Cup-titlar 2020 och 2021. På meritlistan har stjärnan också två “Rocket” Richard Trophys som NHL:s bästa målskytt.


TV: Experten om stjärnsvenskarnas utgående kontrakt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM