Justin Kloos.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Dubbla smällar för Leksand - Justin Kloos klev av i återkomsten

ANNONS

Redan på matchvärmningen kom första smällen som stoppade Kalle Östman från spel. Sex minuter in i premiären kom sedan nästa när Justin Kloos behövde få vård efter en smäll. Till slut förlorade Leksand premiären mot Örebro med 3–5. 
– Det är klart det är tufft, säger Patrik Zackrisson i TV4 om skadorna. 

Leksand fick en bra start på SHL-säsongen när Marek Hrivík satte 1–0 mot Örebro redan en dryg minut in i SHL-premiären, men fick kort därefter sin andra skadesmäll för dagen kort därefter. 

Kalle Östman hade redan på matchvärmningen skadat sig och kom inte till spel. Det gjorde inte heller Justin Kloos efter att han sex minuter in i matchen mot Örebro fått en smäll i en närkamp med Oliver Eklind. Forwarden som gjorde comeback under kvällen efter en stressfraktur i handleden tog emot sig med just handen och kunde sedan inte komma tillbaka till spel. 

Innan Kloos klev av hann han med en assist till Hriviks 1–0-mål. 

– Man spelar efter förutsättningarna, men det är klart vi har tappat några bra spelare under försäsongen och tappat några bra spelare här idag. Det är klart det är tufft, men vi har ett bra lag och bra sammanhållning. Vi får spela efter förutsättningarna, det är vad det är, säger Patrik Zackrisson i TV4.

Föll ihop sent: "Blir lite vilsna, panikartat"

Leksand hade 2–0 med sig in i den andra perioden men fick där se Jonathan Lekkerimäki göra sitt första mål i Örebro i ett powerplay innan man i den tredje även släppte in 2–2 efter en knapp minut av spel. 

Nyförvärvet Lukas Vejdemo återtog sedan ledningen för Leksand i powerplay, men fick kort därefter se hur hans lag föll ihop. Tre mål under de sista elva minuterna av matchen vände det hela för Örebro som till slut vann med 5–3.

– Vi blir alldeles för passiva. Vi spelar stabilt och kontrollerat försvarsspel i de två första perioderna. Sen tycker jag att vi blir alldeles för spretiga och släpper mitten, vi tappar markeringar och blir lite vilsna, lite panikartat, säger Patrik Zackrisson i TV4.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games