Djurgårdens IF förlorade mot Luleå HF

Luleå segrade efter avgörande i förlängningen mot Djurgården

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Luleå avgöra den jämna matchen borta mot Djurgården i J20 Nationell norra herr. Slutresultatet blev 4-5 (0-1, 3-1, 1-2, 0-1). Stor matchhjälte med bara 51 sekunder kvar i förlängningen blev Joel Kant som gjorde det avgörande målet.

Luleå startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 2.42 slog Joel Kant till på pass av Arttu Tuhkala och Alexander Fredriksson. Efter 4.03 i andra perioden nätade Loa Milfors, och kvitterade för Djurgården.

Wilhelm Forsberg gjorde dessutom 2-1 efter 11.24 på pass av Wilmo Andersson och Noel Öhgren.

Luleås Oscar Bramberg gjorde 2-2 efter 12.14 framspelad av Johannes Mäki.

Djurgårdens Loa Milfors gjorde 3-2 efter 13.26.

1.17 in i tredje perioden nätade Djurgårdens Melvin Wersäll framspelad av August Classon och Sebastian Lillsund och ökade ledningen för Djurgården.

11.14 in i perioden slog Axel Löfgren till framspelad av Oliwer Sjöström och reducerade för Luleå.

Laget kvitterade till 4-4 med 1.30 kvar att spela genom Alexander Fredriksson assisterad av Joel Kant och Arttu Tuhkala.

I förlängningen tog det 4.09 innan Luleå också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Joel Kant, på pass av David Granberg.

Luleås Joel Kant stod för tre poäng, varav två mål.