Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Skellefteå vinnare mot Tappara i Champions Hockey League herr

Skellefteå vann borta mot Tappara i Champions Hockey League herr, med 5-3 (2-2, 3-0, 0-1).

Skellefteå började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.48 slog Martins Dzierkals till assisterad av Oskar Nilsson och Oscar Lindberg.

Skellefteå ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 4.17 nätade Rickard Hugg framspelad av Jonathan Pudas och Axel Sandin Pellikka.

Efter 11.21 i första perioden nätade Carter Camper, på pass av Otto Leskinen och Nick Baptiste och reducerade åt Tappara.

Tappara kvitterade till 2-2 efter 18.19, genom Otto Somppi på pass av Otto Leskinen.

Skellefteå spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom mål av Simon Robertsson, Linus Lindström och Axel Sandin Pellikka. 16.46 in i tredje perioden nätade Tapparas Nick Halloran framspelad av Carter Camper och Kasper Kulonummi och reducerade för Tappara. Fler mål än så blev det inte för Tappara.

Skellefteås Pär Lindholm hade tre assists.

Med två omgångar kvar är Tappara på sjunde plats i tabellen, medan Skellefteå är på elfte plats.

Nästa motstånd för Skellefteå är Kosice. Lagen möts tisdag 10 oktober 17.30 i Steel Arena.