Örebro Hockey J20 förlorade mot Växjö Lakers HC

Växjö vann efter avgörande i förlängningen mot Örebro Hockey J20

Växjös väg till seger mot Örebro Hockey J20 borta i J20 Nationell södra herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde bortalaget avgöra till 5-4 (0-0, 3-2, 1-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Matchhjälte blev Felix Lövgren, som gjorde det avgörande målet med bara 51 sekunder kvar att spela i förlängningen.

– Jämn match som kunde gått åt båda håll på full tid. Rolig match men jag tycker att vi borde fått med oss mer poäng här ifrån. Ny match imorgon, kommenterade Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren.

Första perioden blev mållös. I andra perioden var det Växjö som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

8.39 in i tredje perioden nätade Örebro Hockey J20:s Lukas Cederholm framspelad av Hugo Orrsten och kvitterade för Örebro Hockey J20.

15.19 in i perioden slog Jonathan Larsson till på pass av Fabian Hellström och Leo Sahlin Wallenius och gav laget ledningen för Växjö.

Efter 17.31 slog Eric Nilson till framspelad av Luka Radivojevic och Elias Pettersson och kvitterade för Örebro Hockey J20.

I förlängningen tog det 4.09 innan Växjö avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Felix Lövgren, framspelad av Vilmer Grundström.

Det här var Växjös tredje uddamålsseger.

Örebro Hockey J20 har fyra poäng och Växjö har sju poäng efter tre omgångar.