Tomas Tatar är free agent.
Foto: Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Pittsburgh vill värva Tomas Tatar

ANNONS

Pålitlige Tomas Tatar är alltjämt utan kontrakt. Nu uppges Erik Karlssons Pittsburgh Penguins vilja värva målskytten.

Tomas Tatar har nått 20-målsvallen vid sju av sina nio hela NHL-säsonger. Han har dessutom en 19-målssäsong. Säsongen som gick gjorde slovaken just 20 mål, och totalt 48 poäng, för New Jersey Devils.

Men en fortsättning i Devils blir det av allt att döma inte. 32-åringen är fortsatt free agent, en dryg månad efter att hans avtal med New Jersey löpt ut. Men det saknas inte intresse från annat håll för veteranen.

Tomas Tatar: “Skulle vara trevligt”

Inte minst från Pittsburgh. I en intervju med slovakisk media har Tatar, som utsågs till Slovakiens bäste spelare förra säsongen, bemött ryktena genom att säga att “det skulle vara trevligt att spela där. Men jag vill inte kommentera det mer än så".

The Athletics Rob Rossi skrev på twitter att Tatars eventuella framtid i Pittsburgh kan hänga på huruvida han blir garanterad ett kontrakt någon annanstans, kontra att han eventuellt bara blir erbjuden ett tryoutavtal från Penguins. Det kan också hänga på att forwarden vill ha ett flerårskontrakt, medan Pittsburgh tycks vara mest sugna på ett ettårsavtal.

Tomas Tatar skrev för två år sedan på ett tvåårsavtal, värt 4,5 miljoner dollar per år. Han har spelat 783 matcher i NHL och på dessa gjort 455 poäng. 


TV: Det kommer Karlsson betyda för Pittsburgh

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM