Jonathan Johnson och Måns Forsfjäll.
Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg
Nyhet

Skellefteå AIK förlänger med Jonathan Johnson och Måns Forsfjäll

ANNONS

Skellefteå AIK lämnade två viktiga besked på tisdagen. Nu är det nämligen klart att både poängstarke forwarden Jonathan Johnson och unge backen Måns Forsfjäll förlänger sina kontrakt med klubben.

Jonathan Johnson kom till Skellefteå AIK från MoDo inför säsongen 2020/21 och har med tiden förvandlats till en av lagets offensiva spelare. Under andra säsongen i Västerbotten kom det stora genombrottet för 30-åringen, som svarade för 52 poäng på 51 matcher och slutade delad fyra i SHL:s poängliga.

Under fjolåret blev det sedan 38 poäng (10+28) på 50 matcher och ytterligare åtta poäng (5+3) på 15 slutspelsmatcher under lagets väg till SM-silver.

Nu förlänger han kontraktet med tre nya år. Han är därmed under kontrakt till och med säsongen 2026/27.

– Jag och min familj trivs väldigt bra här, så när vi pratade om en förlängning var det ganska självklart, säger Jonathan Johnson.

Erik Forssell: “Ger oss trygghet”

Tre nya år i Skellefteå AIK blir det även för JVM-meriterade backen Måns Forsfjäll. 21-åringen  har spelat drygt 100 SHL-matcher för moderklubben. Drygt hälften av dem kom under fjolåret när han samlade ihop 14 poäng (2+12) på grundseriens 52 matcher. Han bidrog sedan med ett mål på 17 slutspelsmatcher.

– Det var inte ett svårt beslut, jag trivs väldigt bra här i stan och är uppvuxen här så det var en självklarhet att stanna kvar, säger Måns Forsfjäll

General managern Erik Forssell om kontraktsförlängningarna:

– Det känns jättekul att göra klart med två så viktiga spelare på längre kontrakt. Måns har kommit upp från egna led och har trots sin unga ålder redan blivit en bra SHL-back. Vi ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans. Jonathan kom till oss för tre år sedan, har utvecklats mycket här och blivit en toppspelare i SHL. Den förlängningen ger oss både kvalitet och trygghet på centersidan de kommande åren.


TV: Axel Sandin Pellikka draftad av Detroit Red Wings


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games