Mikael Wikstrand.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Mikael Wikstrands uppdatering - efter värvningen: "Det har jag släppt”

ANNONS

I samband med Färjestads värvning av Jérémy Groleau meddelade man klubben att det var osäkert när Mikael Wikstrand kan återvända. Nu berättar backen själv om sin skadestatus. 
– Det har varit en lång process som jag aldrig kunnat ana, säger han till Värmlands Folkblad.

Färjestad ser fortsatt ut att få klara sig utan Mikael Wikstrand en tid framöver, åtminstone under starten av säsongen. Detta meddelade sportchefen Rickard Wallin i söndags, i samband med värvningen av Jérémy Groleau

Wallin menade då att tanken inte var att ersätta Wikstrand rakt av, även om tidsramen för backens återkomst fortsatt är oklar. 

För Värmlands Folkblad berättar nu världsmästarbacken själv om sin stauts.

– Min status är väl lite oklar. Jag har gnuggat på bra sedan senaste ingreppet, gått på is och känt på lite intervaller med Åslund. Det funkar helt okej och jag skulle säga att det går åt rätt håll, säger Wikstrand till tidningen.

Vågar inte sätta ett mål: “Det har jag släppt”

Det blev ingen återkomst under förra säsongen för den nu 29-årige Wikstrand. Istället behövde han göra ett nytt ingrepp efter att ett misstag under det första upptäckts och slutade utan ett enda framträdande. 

– Det har varit en lång process som jag aldrig kunnat ana, jag trodde jag skulle spela vid jul förra året. Det är klart att det varit segt och många tankar, men nu har det blivit som det blivit.

Själv vågar han inte sätta något datum för en återkomst.

– Det har jag helt släppt med tanke på att det blev som det blev. Förra säsongen hade jag förhoppningar och det blev som en kniv i bröstet när det inte blev som det var tänkt. Så det har jag släppt, just nu försöker jag bara komma tillbaka och bli återställd för att spela hockey igen, säger han till VF. 

Den här artikeln handlar om: