Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Gustav Rydahl öppnar upp om hatet: "Det är sjukt"

ANNONS

Efter ett år i Nordamerika är Gustav Rydahl tillbaka i SHL, men inte i Färjestad. 
I en intervju med Värmlands Folkblad berättar han nu om hatet efter flytten till Frölunda. 
– Det har varit mycket... skit. Jäkligt mycket skit. Både mot mig och min familj, säger han. 

Efter SM-guldet med Färjestad 2022 valde Gustav Rydahl att flytta till Nordamerika. Det blev 52 mather i AHL innan flyttlasset vände hem till Sverige igen, men inte till moderklubben i Karlstad, utan till Göteborg och Frölunda.

Det hela är en flytt som väckt många känslor i hemstaden. Nu öppnar 28-åringen upp om det hela och ger tankarna inför det som faktiskt är ett möte med tidigare klubben inom kort.

– Det är lite sjukt tycker jag, den skiten ska jag inte ha. Folk har väl gjort övergångar innan? Det finns väl spelare i Färjestad också som spelat i andra lag?, säger han i en längre intervju med Värmlands Folkblad.

Ställs mot tidigare lagkamraterna direkt: “Lika bra”

Kontraktet med Frölunda är skrivet över fem år och gör alltså att han egentligen byter Färjestad mot Göteborgsklubben för andra gången. Tidigare var det som J18-spelare. 

– Jag känner mig jäkligt trygg i mitt beslut. Det ska bli väldigt kul att komma dit för jag känner att jag har några procent till att utvecklas till en bättre hockeyspelare. Jag hoppas jag kan bli det där. Hjälpa laget att vinna.

För VF berättar han att flyttlasset till Göteborg går nästa vecka. Endast två veckor innan Strömstad Hockey Classic där Frölunda kommer att ställas mot Leksand och Färjestad. 

– Lika bra att ta det direkt. Det är klart det kommer bli speciellt. Jag har polare kvar i laget, de har bytt ut rätt mycket nu men jag har spelat med de flesta. Efter några minuter tänker man nog inte på det, men i början kommer det nog vara speciellt. Jag räknar med att bli utbuad, säger Gustav Rydahl.


TV: Noah Dower Nilsson draftad av Detroit Red Wings

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games