Jonathan Drouin.
Foto: Eric Bolte-USA TODAY Sports
NHL

Jonathan Drouin skriver på för Colorado Avalanche

ANNONS

Jonathan Drouin har inte fått den utveckling som spåddes av honom då han valdes som trea i NHL-draften 2013. 
Nu flyttar forwarden till Colorado Avalanche som free agent. 

2013 valdes Jonathan Drouin som trea i NHL-draften bakom Nathan MacKinnon och Aleksander Barkov och Drouin spåddes då bli en superstjärna i NHL. 

Så blev det dock inte och efter några tuffa år i Montréal Canadiens blev Drouin nu free agent och under lördagsnatten kom han överens med en ny klubbadress. 

Den 28-årige forwarden skriver på för Colorado Avalanche. Hans nya kontrakt sträcker sig endast över den kommande säsongen och är värd 825 000 dollar (cirka 8,9 miljoner kronor).

Drouin återförenas då med just Nathan MacKinnon som han gjorde succé med i juniorklubben Halifax Mooseheads i QMJHL innan draften 2013. 

Flera tuffa säsonger – från strejk till hälsoproblem

Jonathan Drouin har haft en karriär kantad av olika rubriker. Han dominerade fullständigt i QMJGL där han öste in poäng som junior och han förväntade bli en stjärna i Tampa Bay Lightning. Hans NHL-karriär började också bra men sedan vägrade Drouin att spela för Tampa Bay och han strejkade i hopp om att bli trejdad men ingenting hände på flera månader och till slut återvände han till Lightning där han gjorde 21 mål och 53 poäng på 73 matcher under säsongen 2016/17, hans bästa säsong i karriären.

Sommaren 2017 trejdades till slut Drouin till sin hemmaklubb Montreal Canadiens i utbyte mot backen Michail Sergatjov, en trejd som blev bättre för Sergatjov än Drouin. Sergatjov vann Stanley Cup 2020 och 2021 (då mot just Drouins Montréal) medan Drouin hade flera tuffa år i “Habs”.

Säsongen 2018/19 hade Drouin en hyfsad säsong i Montréal med 18 mål och 53 poäng på 81 matcher men sedan dess har det gått tyngre. Drouin har haft skadeproblem och i perioder har han även tagit paus från ishockeyn på grund av sin mentala hälsa. 

Den senaste säsongen gjorde han bara två mål men totalt 29 poäng på 58 matcher i Montréal. På det stora hela har Drouin inte levt upp till förväntningarna när han började så sig in i NHL för nästan tio år sedan, frågan är om han nu kan få fart på karriären igen i Colorado?


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games