Frida Ekdahl.
Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån
SDHL

Frida Ekdahl återvänder till AIK

ANNONS

Efter att ha spelat tre säsonger i SDE återvänder nu Frida Ekdahl till AIK. 
– Det känns jättekul och motiverande att vara tillbaka i AIK och jag känner mig taggad inför säsongen, säger centern till klubbens hemsida

AIK fortsätter sitt lagbygge inför den kommande SDHL-säsongen. 

Nästa spelare in i truppen är ett bekant ansikte för AIK. Under lördagen presenteras nämligen 30-årige centern Frida Ekdahl som är klar för en återkomst till klubben. 

– Det känns jättekul och motiverande att vara tillbaka i AIK och jag känner mig taggad inför säsongen. Det som lockade var dels att vissa spelare som jag känner bra sedan tidigare såsom Emmy och Vilma är i klubben men också att den nya organisationen med Conny i spetsen känns riktigt spännande. AIK ska inte sluta sist som ifjol utan klubben ska vara en ledande förening. Att nu få vara med och bygga något över tid är något som verkligen inspirerar, för vi har förutsättningarna att bygga något riktigt bra här, säger Ekdahl till klubbens sajt.

Har vunnit SM-guld med Djurgården

Frida Ekdahl spelade i AIK mellan 2017 och 2020 och återvänder nu alltså till klubben. De tre senaste säsongerna har hon spelat i SDE. 

– Frida är en pålitlig trotjänare som tidigare har gjort tre säsonger i AIK och som varit med länge på högsta nivån. Frida blir en viktig kugge med sin erfarenhet som kan skapa stabilitet i ett ungt nytt seniorlag i AIK kommande säsong och vi säger välkommen tillbaka, säger tränaren och sportchefen Conny Olausson. 

Totalt under sin karriär har den 30-åriga centern spelat 264 matcher i SDHL och gjort 21 poäng. 2017 blev hon svensk mästare med Djurgården.


TV: Höjdpunkter från Erik Karlssons succésäsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games