Dmitrij Jaskin.
Foto: Bildbyrån
KHL

KLART: Dmitrij Jaškin stannar i KHL

ANNONS

Dmitrij Jaškin fick motta hård kritik från den tjeckiske legendaren Dominik Hašek när han sommaren 2022 lämnade NHL och valde spel i KHL.
Nu är det klart att den tjeckiske stjärnan blir kvar i Ryssland.

Den poängstarke tjecken Dmitrij Jaškin valde inför den gångna säsongen att lämna NHL och Arizona Coyotes för spel i KHL-klubben SKA St. Petersburg, en flytt som bland annat rörde upp känslor hos den tjeckiske legendaren Dominik Hašek.

Jaškin försvarade sin KHL-flytt med att säga att han valde spel i Ryssland för att jobba och att det inte hade något med den rådande omvärldssituationen att göra och att Hašek bara ville ta politiska poäng med sina uttalanden.

Efter en poängstark säsong i KHL, där Jaškin vann skytte- och poängligan med sina 40 mål och 52 poäng på 67 matcher, står det nu klart att den tjeckiske stjärnan blir kvar i Ryssland. Kontraktet med SKA St. Petersburg hade löpt ut, och precis som ryska uppgifter tidigare rapporterat är den VM- och World Cup-meriterade tjecken överens med Ak Bars Kazan om ett treårskontrakt.

– Jag är glad över att gå med i en så stor klubb, förhandlingarna var svåra, men samtidigt tydliga och begripliga, säger han på klubbens hemsida. 

Hamnade i blåsväder i vintras

Jaškin hamnade i blåsväder i februari när han i en video på SKA St. Petersburgs Twitterkonto skickade en hälsning till den ryska armén på Fäderneslandsförsvararens dag. Den 29-årige tjeckens uttalande fördömdes av hockeyprofiler i Tjeckien, däribland förre förbundskaptenen Alois Hadamczik.

Jaškin, som har en rysk pappa, spelade två säsonger i Dynamo Moskva (2019-2021) innan han gav NHL ett nytt försök säsongen 2021/22. I NHL har Jaškin spelat för St. Louis Blues och Washington Capitals. 29-åringen har spelat två VM och ett World Cup med det tjeckiska landslaget.

Förutom Jaškin spelade ytterligare tre tjeckiska spelare i KHL den gångna säsongen: Libor Sulak, Rudolf Cerveny och Michal Jordán.


TV: Dahlin och Granqvist: Så frontar du

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games