Rasmus Sandin lämnade isen i stora smärtor.
Foto: Bildbyrån
Hockey-VM 2023

HOCKEY-VM: Rasmus Sandin utgick i stora smärtor – efter knätackling

ANNONS

Rasmus Sandin tvingades lämna isen i stora smärtor i gruppfinalen mot USA i. Detta efter att han åkt på en knätackling från den amerikanske forwarden Michael Eyssimont.
– Den där är riktigt ful, konstaterar SVT:s expert Jonas Andersson.

Det var drygt fem minuter in i den första perioden i tisdagens gruppfinal mellan Tre Kronor och USA som olyckan var framme för den svenske backen Rasmus Sandin

I samband med att Sandin spelat ifrån sig pucken i ett uppspel fullföljde Michael Eyssimont sin tackling på den svenske backen, men i stället för en regelrätt tackling så delade USA-forwarden ut en knätackling på Sandin.

– Den där är riktigt ful. Det där ska vara matchstraff. Han har tid att avbryta tacklingen, men det är som att han väljer att fortsätta, säger experten Jonas Andersson i SVT:s sändning.

“Kan vara någon form av korsbandsskada”

Rasmus Sandin blev liggande en stund på isen innan han med hjälp av sina lagkamrater kunde ledas av isen och in i det svenska omklädningsrummet.

– Det är knä mot knä och det är svårt att säga hur allvarlig skadan är. Han får en översträckning i vänstra knäet. Det kan vara någon form av korsbandsskada, det är svårt att säga. Det är en rejäl smäll som kan leda till en allvarlig knäskada, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

Michael Eyssimont fick matchstraff för knätacklingen.

Landslagsledningen meddelade under tisdagseftermiddagen att Sandin inte kommer att återvända till spel i matchen och att han kommer att undersökas vidare under kvällen.

USA vann gruppfinalen mot Tre Kronor med 4–3 efter förlängning.


TV: Rasmus Dahlin visar mikrodetaljer som gör stor skillnad

Den här artikeln handlar om: